Noin 10 annosta
Luomuporkkanoista tehty porkkanalaatikko kruunaa joulupöydän. Voit tehdä laatikon alusta asti itse tai käyttää valmista porkkanasosetta.
Valmistus
- Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä oikein kypsiksi.
- Kaada suurin osa keitinvedestä pois (jätä pari desiä riisin keitinvedeksi) ja soseuta porkkanat.
- Anna jäähtyä.
Jos käytät valmista porkkanasosetta, aloita tästä.
- Keitä puuroriisiä vedessä noin 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito ja hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
- Sekoita lähes kypsän puuron joukkoon porkkanasose, muna, siirappi ja mausteet.
- Kaada seos voideltuun vuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Kuvioi pinta lusikalla ja lisää muutama voinokare.
- Kypsennä porkkanalaatikkoa 175 asteessa noin 1 1/2-2 tuntia.