Suomalaiseen kahvikulttuuriin kuuluu vahvasti nokipannukahvi. Moni sanookin, että nuotiolla keitetty kahvi maistuu kaikista parhaimmalta. Nappaa tästä vinkit, miten onnistut nokipannukahvin keitossa.

  1. Täytä pannu nokkaan asti vedellä aseta se nuotiolle lämpenemään.
  2. Kun kahvi kiehahtaa, avaa kansi ja lisää kahvi. Kahvia on hyvä määrä, kun veden päälle alkaa muodostumaan keko.
  3. Aseta pannu takaisin tulelle ja anna sen kiehahtaa uudelleen
  4. Nosta pannu pois tulelta (käytä apuna hanskaa tai patalappua) ja säikäytä kahvi lyömällä pannu suhteellisen kovalla voimalla maahan. Tämä saa kahvinpurut laskeutumaan pannun pohjalle.
  5. Anna kahvin tekeytyä 2-4 minuuttia. Nauti luonnosta ja herkullisesta kahvista.

Reseptin tuotti: Meira