Noin 10 annosta

Luomuporkkanoista tehty porkkanalaatikko kruunaa joulupöydän. Voit tehdä laatikon alusta asti itse tai käyttää valmista porkkanasosetta.

Valmistus

  • Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä oikein kypsiksi.
  • Kaada suurin osa keitinvedestä pois (jätä pari desiä riisin keitinvedeksi) ja soseuta porkkanat.
  • Anna jäähtyä.

Jos käytät valmista porkkanasosetta, aloita tästä.

  • Keitä puuroriisiä vedessä noin 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  • Lisää maito ja hauduta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Sekoita lähes kypsän puuron joukkoon porkkanasose, muna, siirappi ja mausteet.
  • Kaada seos voideltuun vuokaan.
  • Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  • Kuvioi pinta lusikalla ja lisää muutama voinokare.
  • Kypsennä porkkanalaatikkoa 175 asteessa noin 1 1/2-2 tuntia.