About the campaign in English >

Arjen valinnoilla on merkitystä. Kun yhä useampi meistä valitsee luomua ostoskoriinsa, vaikutamme siihen, että ruokamme on tuotettu ympäristön kannalta kestävästi, monimuotoisuus ja eläinten hyvinvointi huomioiden. Luomu on osa ratkaisua -kampanja tuottaa tietoa luomusta ja lisää tietoisuutta EU:n luomumerkistä sekä siitä, miksi luomu on luotettava, vastuullinen ja kestävä valinta.

Luomu on osa ratkaisua -kampanja lanseerattiin EU:n luomutuotannonpäivänä 23.9.2022 ja sitä toteutetaan vuosina 2022–2024. Kampanja näkyy päivittäistavarakaupoissa ja niiden läheisyydessä sekä sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa. Kampanja jatkaa elokuussa 2022 päättyneen Luomu. Se on hyvä merkki. -kampanjan tarinaa.

Kampanja kertoo suomalaisille iloisella ja mukaansatempaavalla tavalla, että ostamalla luomua voi muuttaa maailmaa. Kampanjan pääviesti on: Matkalla kohti kestävämpää Eurooppaa – Luomu on osa ratkaisua. Pääviesti alleviivaa Euroopan unionin vihreän siirtymän tavoitteiden tärkeyttä ja kertoo luomun merkityksestä kestävämmän ruokajärjestelmän rakentamisessa.

Luomumerkki.fi on kampanjan virallinen sivusto ja kotipesä, josta löydät tietoa luomusta ja voit tutustua myös luomun tekijöihin.

Kampanjaa toteutetaan kansallisten ravitsemussuositusten mukaisesti. Ohjeet tasapainoiseen ja terveelliseen ruokavalioon löydät Ruokaviraston sivuilta.

Luomu on osa ratkaisua -kampanja on EU-osarahoitteinen kampanja, jota Pro Luomu toteuttaa Suomessa yhdessä jäseniensä kanssa.

Kansainvälinen yhteistyöhanke

Luomu on osa ratkaisua -kampanja on osa isompaa kansainvälistä yhteistyöhanketta, jonka kohdemaat ovat Suomi, Ruotsi, Alankomaat ja Belgian Flanderi. Pro Luomu toteuttaa kampanjaa yhdessä sisarjärjestöjensä kanssa kyseisistä kohdemaista ja vastaa hankkeessa Suomessa tapahtuvasta kampanjoinnista.

Hankkeen kokonaisbudjetti kaikissa neljässä eri kohdemaassa on yhteensä 4,53 miljoonaa euroa, josta Suomen osuus on 1,55 miljoonaa euroa. EU rahoittaa hankkeen budjetista 80 prosenttia, Suomen osalta hankkeen rahoituksessa ovat mukana lisäksi 13 Pro Luomun jäsenorganisaatiota.

Euroopan Unionin hankerahoitus on osa EU:n vihreän siirtymän kokonaisuutta ja Euroopan komission asettamia tavoitteita kasvattaa luomupeltoalan osuutta 25 prosenttiin EU:n kokonaispeltoalasta vuoteen 2030 mennessä.

Tutustu Luomu on osa ratkaisua -kampanjan toteutukseen Ruotsissa, Alankomaissa ja Belgian Flanderissa Pro Luomun sisarjärjestöjen nettisivuilla: Organic Sweden, Bionext ja BioForum.

Katso kampanjan mainosvideot

Yhteystiedot

Jos tarjoat palvelua tai mediatilaa, toivomme kaikki tarjoukset ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen info@proluomu.fi. Tiedoksi myös, että Luomu on osa ratkaisua -hankkeen toimeenpanijat on kilpailutettu julkisia hankintoja koskevien ohjeiden mukaan hankkeen alkaessa, emmekä tällä hetkellä etsi uusia yhteistyökumppaneita.

Luomumerkki.fi-sivustoon ja muihin kampanjaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä meihin:

Pro Luomu ry

Aura Lamminparras, toiminnanjohtaja,
puh. 040 556 8097, aura.lamminparras@proluomu.fi

Heidi Haavisto-Meier, asiantuntija,
puh. 041 432 9690, heidi.haavisto-meier@proluomu.fi

Minna Ala-Kyyny, viestinnän asiantuntija,
puh. 040 120 7477, minna.ala-kyyny@proluomu.fi

Krista Tuomi, viestintäkoordinaattori,
puh. 040 756 5991, krista.tuomi@proluomu.fi