Kasvisruokaa kaikille! Tämän herkullisen ja tuoksuvan kukkakaali-linssicurryn salaisuus on itse tehty maustetahna. Luomulinssit ja -kasvikset tekevät ruuasta ruokaisan ja nälkä pysyy pitkään loitolla.

Valmistus

4 annosta

  1. Jauha morttelissa tai tehosekoittimessa valkosipulinkynnet, inkivääri, mausteet ja kookosöljy tahnaksi.
  2. Paahda sipulisilppua ja maustetahnaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia kunnes sipuli on pehmennyt.
  3. Lisää joukkoon kukkakaalin ja omenan palat, tomaattimurska, linssit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  4. Lisää joukkoon kookoskerma sekä pinaatti ja anna hautua vielä noin 15 minuuttia ilman kantta.
  5. Mausta lopuksi limen mehulla ja suolalla.
  6. Tarjoa curry tuoreen korianterin, cashewpähkinöiden, jogurtin ja riisin kera.

Reseptin tuotti: Urtekram

Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.

Tiesitkö…?

Luomulinssit sisältävät paljon proteiinia, ja ovatkin hyvä esimerkki siitä, miten täysipainoisen kasvisruokavalion voi koostaa myös luomutuotteista. Reseptin mukaisissa kuivatuissa punaisissa linsseissä on proteiinia jopa 23,8 g/100 g, keittämisen jälkeen proteiinia on 7,6 g/100 g.

Luomuna löytyy myös monia muita proteiinin lähteitä, jotka sopivat mainosti kasvisruokavalioon. Kokeile esimerkiksi tofua, erilaisia papuja, kikherneitä, siemeniä, hamppua, soijarouhetta ja herneproteiinia. Lisäksi joissain sienilajeissa proteiinia on reilusti verrattuna moniin muihin kasviksiin, ja nekin toimivat hyvinä kasviproteiinin lähteinä luomuresepteissä.