gluteeniton, vegaaninen
Valmistus
Valmistusaika 60 min
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
2. Sulata öljy, sokerit ja siirappi miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, pähkinämurska ja suola erillisessä kulhossa ja yhdistä öljy-sokeriseokseen.
3. Sekoita massa tasaiseksi seokseksi ja kaada vuoratulle vuoalle. Painele seos tiiviiksi levyksi vuoan pohjalle.
4. Paista uunissa noin 20-25 min kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
5. Koristele halutessasi suklaakastikkeella ja kookoshiutaleilla.
Vinkki: Pähkinätön versio: vaihda murskatut pähkinät esim. luomuauringonkukan- ja/tai kurpitsansiemeniin.
Reseptin tuotti Urtekram
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.