1 uunipellillinen
Pizzaperjantai voi olla joka päivä! Vastustamaton luomupizza sopii moneen tilanteeseen.
Valmistus
Pohja
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
- Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi.
- Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
Tomaattikastike
- (Voit myös käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan myös valmista tomaatti-pastakastiketta.)
- Valuta tomaattimurska, mausta se ja levitä kohonneelle pizzapohjalle.
- Paista jauheliha ja sipuli. Levitä se tomaattiseoksen päälle. Levitä oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit pinnalle.
- Ripottele päälle juustoraaste.
Lopuksi
- Paista täytetty pizza 250 asteessa uunin alaosassa n. 15 min.
- Viimeistele tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.
Reseptin tuotti: Valio Luomu
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.