1 uunipellillinen

Pizzaperjantai voi olla joka päivä! Vastustamaton luomupizza sopii moneen tilanteeseen.

Valmistus

Pohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi.
  5. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Tomaattikastike

  1. (Voit myös käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan myös valmista tomaatti-pastakastiketta.)
  2. Valuta tomaattimurska, mausta se ja levitä kohonneelle pizzapohjalle.
  3. Paista jauheliha ja sipuli. Levitä se tomaattiseoksen päälle. Levitä oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit pinnalle.
  4. Ripottele päälle juustoraaste.

Lopuksi

  1. Paista täytetty pizza 250 asteessa uunin alaosassa n. 15 min.
  2. Viimeistele tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

Reseptin tuotti: Valio Luomu

Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.