Haluatko päästä maistelemaan erilaisia luomutuotteita ja kuulemaan missä ja miten ne valmistetaan? Luomun maistatuskiertue tarjoaa tähän mahdollisuuden kevään aikana neljällä eri paikkakunnalla.
Maalis-huhtikuussa luomua pääsee maistamaan Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Turussa. Mukana on useita yrityksiä luomutuotteineen ja tapahtumien aikana on mahdollista päästä maistelemaan muun muassa luomujuustoja, luomuleikkeleitä, luomukasviksia ja luomukuivahedelmiä.
Maistatustapahtumat järjestetään päivittäistavarakaupoissa perjantaisin ja lauantaisin klo 11-18. Valitse alta oma kiertuepaikkasi ja merkkaa ajankohta kalenteriin. Nähdään herkullisten luomutuotteiden äärellä!
Kiertuepaikat ja -päivät:
- K-Citymarket Iso Omena, Espoo 1.-2.3.2024
- Prisma Kaleva, Tampere 8.-9.3.2024
- K-Supermarket Mankkaa, Espoo 15.-16.3.2024
- Prisma Kaari, Helsinki 5.-6.4.2024
- K-Citymarket Länsikeskus, Turku 12.-13.4.2024
Mikä tekee ruuasta luomua?
- Luomuruoka kasvatetaan ilman kemiallisia torjunta-aineita ja keinolannoitteita.
- Luomuruoka valmistetaan ilman keinotekoisia väri-, makeutus- ja aromiaineita.
- Luomueläimillä on tilaa liikkua ja vapaus ulkoilla.
- Luomuruuantuotanto säästää luonnonvaroja seuraaville sukupolville mm. kierrättämällä ravinteita.
- Luomu turvaa huoltovarmuutta, sillä ulkoisia tuotantopanoksia tarvitaan vain vähän.
Luomun tunnistat tuotteen pakkauksesta löytyvästä EU:n luomumerkistä.
Lisätietoja maistatuskiertueesta: Heidi Haavisto-Meier, asiantuntija, Pro Luomu ry, 041 432 9690, heidi.haavisto-meier@proluomu.fi