Pyöräytä luomutäytepatongit vaikkapa syksyn sieniretkelle evääksi. Aurinkokuivatut tomaatit tuovat patonkeihin ruokaisuutta.

Valmistus

  1. Liuota hiiva hieman kädenlämpöä lämpöisempään veteen ja lisää suola.
  2. Lisää puolet jauhoista, sekoita hyvin.
  3. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä 30 minuuttia.
  4. Jaa taikina neljään tai viiteen osaan ja kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Levitä aurinkokuivatut tomaatit levylle ja rullaa.
  5. Laita saumapuoli alaspäin pellille ja anna kohota noin 20 minuuttia.
  6. Paista 240°C:ssa noin 15 minuuttia.

Reseptin tuotti: Myllärin