Suomalaiseen kahvikulttuuriin kuuluu vahvasti nokipannukahvi. Moni sanookin, että nuotiolla keitetty kahvi maistuu kaikista parhaimmalta. Nappaa tästä nokipannukahvin ohje ja vinkit, miten onnistut erinomaisen nokipannukahvin keitossa.
- Täytä pannu nokkaan asti vedellä aseta se nuotiolle lämpenemään.
- Kun vesi kiehahtaa, avaa kansi ja lisää kahvi. Kahvia on hyvä määrä, kun veden päälle alkaa muodostumaan keko.
- Aseta pannu takaisin tulelle ja anna sen kiehahtaa uudelleen
- Nosta pannu pois tulelta (käytä apuna hanskaa tai patalappua) ja säikäytä kahvi lyömällä pannu suhteellisen kovalla voimalla maahan. Tämä saa kahvinpurut laskeutumaan pannun pohjalle.
- Anna kahvin tekeytyä 2-4 minuuttia. Nauti luonnosta ja herkullisesta nokipannukahvista.
Reseptin tuotti: Meira
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.