Kaksi todellista klassikkoa, naudanlihatartar ja uppomuna, kannattaa ehdottomasti valmistaa laadukkaista luomuaineksista. Raikas ja maukas salaatti itse tehdyn kastikkeen kera kruunaa kokonaisuuden.

Valmistus

  1. Poista lihasta kalvot. Leikkaa liha ensin syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja sinapilla. Riivi lehdet irti timjamin varsista, hienonna ja lisää tartarin joukkoon.
  2. Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun valmistat uppomunat ja salaatin.
  3. Mittaa öljy ja etikka kulhoon. Kuori valkosipulin kynsi ja litistä se veitsen lappeella työlautaa vasten. Lisää kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja muutamalla kokonaisella timjamin oksalla.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen. Lisää etikka.
  5. Riko kananmuna kuppiin. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen.
  6. Kaada kananmuna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 4–5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
  7. Nosta uppomuna vedestä, valuta hyvin ja ripottele pinnalle suolaa. Voit kypsentää 3–4 munaa kerrallaan.

Tarjoile tartar paahdetun leivän, uppomunan ja salaatin kera.

Reseptin tuotti: MTK