Tämän luomugranolan seurassa arkiaamutkin tuntuvat juhlalta! Ja mikä parasta, tämä granola on myös gluteeniton.
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi.
- Sekoita kaura- ja tattarihiutaleet, kokonaiset tattarit, pähkinät, siemenet, suola ja mausteet suuressa kulhossa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää maapähkinävoi ja siirappi miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada öljyseos kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita. Levitä seos tasaisesti uuninpellille ja paista 10–15 min.
- Kääntele seosta ja paista vielä n. 10–12 minuuttia, kunnes seos saa hieman väriä ja alkaa tuoksua.
- Anna jäähtyä hieman, lisää sitten kuivatut hedelmät ja kookoslastut.
Säilytä granola tiiviissä astiassa.
Reseptin tuotti: Urtekram
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.