Valmistus

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
  3. Poista sisäfileistä kalvot
  4. Paista sisäfileitä kuumalla paistinpannulla käännellen n. 2 – 4 minuutin ajan rasvan tai öljyn kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 5 minuutiksi.
  6. Viipaloi lopuksi halutun kokoisiksi viipaleiksi tai paloiksi.

Ohratto

  1.  Paloittele sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää ohrasuurimot kasariin ja sekoita huolella.
  2. Lisää joukkoon kasvislientä 2 dl suuruisissa annoksissa ja sekoittele. Kun neste on kokonaan imeytynyt suurimoihin, kaada kasvislientä lisää. Ohrasuurimoiden kypsennysaika on kokonaisuudessaan noin 30 minuuttia.
  3. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele parmesan juustoraasteella.

Paahdettu juureslisuke

  1. Pese ja halkaise juuripersiljat ja porkkanat pituussuuntaan kahteen tai neljään osaan.
    Asettele viipaleet uunivuokaan ja pirskottele öljy niiden päälle ja mausta suolalla.
  2. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat sopivasti pehmenneitä.

Basilikaöljy

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Reseptin tuotti: Tamminen