Juustoiset luomunyhtösämpylät maistuvat vaikkapa ystävien kanssa iltaa istuessa, ja makupariksi sopii hyvin keskitäyteläinen, pehmeä luomupunaviini.

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mittaa kulhoon hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi ja peitä liinalla.
  2. Anna taikinajuuren tekeytyä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.  Vaivaa sitten joukkoon öljy, suola, kaurahiutaleet ja loput jauhot (1,5 dl).  Kohota taikinaa vielä 15-20 minuuttia.
  3. Pyöräytä pienet (Ø noin 5 cm) sämpylät jauhoisin käsin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (Ø noin15-17 cm) vieri viereen niin, että ne täyttävät koko vuoan. Anna kohota vielä hetki. Leikkaa sillä aikaa valkohomejuusto paloiksi. Poista suurin osa kuoresta. Hienonna reilu ruokalusikallinen timjamia. Pyörittele juuston palat timjamissa, ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.
  4. Työnnä juustopalat sämpylöiden väleihin ja päälle. Nosta vuoka uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes sämpylät ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetken, ja kanna nyhtösämpylä tarjolle jaettavaksi vielä lämpimänä. Jokainen syöjä repäisee itselleen haluamansa kokoisen palan juustoista herkkua.

Reseptin tuotti Myllärin

Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.