Maaliskuussa 2023 päästään jälleen maistelemaan herkullisia luomutuotteita ja oppimaan lisää luomusta, kun Luomu on osa ratkaisua -kampanjan maistatuskiertue rantautuu pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Järvenpäähän. 

”Meistä jokainen voi omilla valinnoillaan olla osana muutosta kohti kestävämpää Eurooppaa ja maailmaa. Kun yhä useampi meistä valitsee luomua ostoskoriinsa, vaikutamme siihen, että ruokamme on tuotettu ympäristön kannalta kestävästi, monimuotoisuus ja eläinten hyvinvointi huomioiden”, kertoo Pro Luomun asiantuntija Heidi Haavisto-Meier.

Valitse alla olevasta kiertueaikataulusta itsellesi sopivimmat kaupat, tai vieraile vaikka kaikissa! Maistatustapahtumat järjestetään perjantaisin ja lauantaisin klo 11–18. Mukana on laaja kattaus herkullisia luomumaistiaisia, esimerkiksi kasviksia, liha- ja maitotuotteita sekä kuivahedelmiä.

Kiertuepaikat ja -päivät:

K-Citymarket Tammisto, Vantaa 3.–4.3.2023

K-Citymarket Easton, Helsinki 10.–11.3.2023

Prisma Kaleva, Tampere 17.–18.3.2023

Prisma Järvenpää 24.–25.3.2023

K-Citymarket Jumbo, Vantaa 31.3.–1.4.2023

Miksi kannattaa valita luomu?

  • Luomu on luonnollisen puhdasta ja maukasta ruokaa.
  • Kun valitset luomun, luonto säilyy monimuotoisena ja maaperä kiittää. 
  • Luomueläimillä on tilaa liikkua ja vapaus ulkoilla.
  • Luomutuotanto säästää luonnonvaroja myös tuleville sukupolville. 

Maistatustapahtumissa mukana olevat yritykset vaihtelevat tapahtumittain. Koko kiertueella mukana ovat Valio, Pirkka Luomu, Tamminen, Urtekram, Silmusalaatti, Lassen Luomu, Ikaalisten Luomu, Atria sekä Spices Chef. Maistatuskiertuetta koordinoivat Pro Luomu ry ja Visuaalinen Pinta Oy. 

Lisätietoja: Heidi Haavisto-Meier, asiantuntija, Pro Luomu ry, puh. 041 432 9690, heidi.haavisto-meier@proluomu.fi