Kaksi todellista klassikkoa, naudanlihatartar ja uppomuna, kannattaa ehdottomasti valmistaa laadukkaista luomuaineksista. Raikas ja maukas salaatti itse tehdyn kastikkeen kera kruunaa kokonaisuuden.
Naudanlihatartar ja uppomuna – valmistus
- Poista lihasta kalvot. Leikkaa liha ensin syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja sinapilla. Riivi lehdet irti timjamin varsista, hienonna ja lisää tartarin joukkoon.
- Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun valmistat uppomunat ja salaatin.
- Mittaa öljy ja etikka kulhoon. Kuori valkosipulin kynsi ja litistä se veitsen lappeella työlautaa vasten. Lisää kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja muutamalla kokonaisella timjamin oksalla.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhallisesti poreillen. Lisää etikka.
- Riko kananmuna kuppiin. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen.
- Kaada kananmuna varovasti kiehuvaan veteen. Kypsennä 4–5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
- Nosta uppomuna vedestä, valuta hyvin ja ripottele pinnalle suolaa. Voit kypsentää 3–4 munaa kerrallaan.
Tarjoile naudanlihatartar paahdetun leivän, uppomunan ja salaatin kera.
Reseptin tuotti: MTK
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.