Aamiaiselle tai brunssille sopiva luomu-shakshuka on kotoisin Lähi-idästä ja sitä voi varioida sen mukaan, mitä jääkapista löytyy. Perustan luovat herkulliset luomutomaatit ja -kananmunat.
Valmistus
neljälle ruokailijalle, valmistusaika noin 30 minuuttia
- Kuumenna oliiviöljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota sipulikuutiot öljyssä pehmeiksi. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullottamista vielä noin minuutti.
- Pese ja kuutioi tomaatit.
- Lisää pannulle kaikki muut ainekset munia lukuun ottamatta. Anna ainesten poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele seosta aina silloin tällöin. Seos paksuuntuu keittämisen aikana.
- Tee tomaattiseoksen pinnalle pienet kuopat. Riko munat ja kaada munat varoen kuoppiin, tomaattiseoksen pinnalle. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 6-10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi.
- Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.
Vinkki! Tarjoa luomu-shakshuka esimerkiksi pitaleivän kera.
Reseptin tuotti Ikaalisten luomu
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.