Aamiaiselle tai brunssille sopiva luomu-shakshuka on kotoisin Lähi-idästä ja sitä voi varioida sen mukaan, mitä jääkapista löytyy. Perustan luovat herkulliset luomutomaatit ja -kananmunat.

Valmistus

neljälle ruokailijalle, valmistusaika noin 30 minuuttia

  1. Kuumenna oliiviöljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota sipulikuutiot öljyssä pehmeiksi. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullottamista vielä noin minuutti.
  2. Pese ja kuutioi tomaatit.
  3. Lisää pannulle kaikki muut ainekset munia lukuun ottamatta. Anna ainesten poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele seosta aina silloin tällöin. Seos paksuuntuu keittämisen aikana.
  4. Tee tomaattiseoksen pinnalle pienet kuopat. Riko munat ja kaada munat varoen kuoppiin, tomaattiseoksen pinnalle. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 6-10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi.
  5. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.

Vinkki! Tarjoa luomu-shakshuka esimerkiksi pitaleivän kera. 

Reseptin tuotti Ikaalisten luomu