Valmistus
- Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
- Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
- Ruskista entrecôtet nopeasti kuumalla paistinpannulla käännellen oliiviöljyn ja voin seoksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsennystä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääri lihat kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia.
Kasvis-quinoasalaatti
- Keitä quinoat suolatussa vedessä noin kahdeksan minuutin ajan ja siivilöi keitinvesi pois massasta.
- Pilko kasvikset ja juurekset pieniksi paloiksi ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä noin 10 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää quinoa sekä silputtu korianteri paistettujen kasvisten ja juuresten joukkoon.
- Mausta suoalla ja valkopippurilla
Gremolata
Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen astiaan ja jauha sekoittimella tasaiseksi massaksi.
Punaviini-valkosipulikastike
- Paahda pieneksi pilkotut sipulit ja juurekset kuivalla pannulla.
- Lisää kastikepohja, punaviini sekä rosmariini
- Anna hautua hiljalleen noin ½ tuntia jonka jälkeen siivilöi kastike.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä lisää lopuksi voi joukkoon.
Reseptin tuotti: Tamminen
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.