Valmistus

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
  3. Ruskista entrecôtet nopeasti kuumalla paistinpannulla käännellen oliiviöljyn ja voin seoksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsennystä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääri lihat kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia.

Kasvis-quinoasalaatti

  1. Keitä quinoat suolatussa vedessä noin kahdeksan minuutin ajan ja siivilöi keitinvesi pois massasta.
  2. Pilko kasvikset ja juurekset pieniksi paloiksi ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä noin 10 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Lisää quinoa sekä silputtu korianteri paistettujen kasvisten ja juuresten joukkoon.
  4. Mausta suoalla ja valkopippurilla

Gremolata

Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen astiaan ja jauha sekoittimella tasaiseksi massaksi.

Punaviini-valkosipulikastike

  1. Paahda pieneksi pilkotut sipulit ja juurekset kuivalla pannulla.
  2. Lisää kastikepohja, punaviini sekä rosmariini
  3. Anna hautua hiljalleen noin ½ tuntia jonka jälkeen siivilöi kastike.
  4. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä lisää lopuksi voi joukkoon.

Reseptin tuotti: Tamminen