Luomupipareissa maistuu kookos ja joulun ihanat luomumausteet! Nämä piparkakut sopivat kaikille, sillä ne ovat vegaanisia.
Valmistus
maidoton, vegaaninen
- Sulata keskikokoisessa kattilassa kookosöljy, -sokeri ja -siirappi miedolla lämmöllä. Ota seos pois levyltä, kun öljy on sulanut ja massa notkeaa. Sekoita ruokasooda veteen ja kaada se öljy-sokeriseokseen. (Huomaa, että taikina turpoaa soodan ansiosta, joten varaa reilumman kokoinen kattila jo alussa.)
- Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita sillä välin kaikki loput ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Kaada jäähtynyt öljy-sokeriseos jauhoseokseen ja sekoita massa tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile seoksesta kapea, pitkulan muotoinen taikinapötkö ja kääri se muovikelmuun. Anna taikinan tekeytyä ainakin 5 h, mieluiten yön yli.
- Nosta piparkakkutaikina ajoissa huoneenlämpöön ennen leivontaa, sillä kookosöljy kovettaa taikinan kovaksi. (Voit varovasti pehmentää taikinaa mikrossa miedolla teholla.) Kaulitse taikina jauhojen kanssa ohueksi levyksi ja painele piparkakkumuoteilla kuvioita.
- Paista piparkakkuja 200 C˚ uunissa noin 6-8 minuuttia. Piparkakut palavat nopeasti, joten seuraa tarkasti paistumista.
- Ennen mahdollista koristelua anna pipareiden jäähtyä täysin.
Reseptin tuotti: Urtekram
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.