Joulupöydän katseenvangitsijaksi, “paistiksi”, kannattaa paahtaa kokonainen luomumyskikurpitsa. Kurpitsa aateloidaan öljyssä pehmennetyllä luomupinaatilla sekä juuri nyt sesonkiin tulleen luomugranaattiomenan siemenillä.
Valmistus
Valmistusaika 60 min | gluteeniton
- Halkaise luomukurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet ulos ja putsaa ne irtonaisiksi.
- Nostele voi nokareina luomukurpitsan päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda luomukurpitsa uunissa 180 asteessa kasviksen koosta riippuen n. 45 min.
- Paahda siemenet kuivalla pannulla pinnalta kullankeltaisiksi.
Reseptin tuotti: Natalia Salmela wtd.fi
Resepti on tuotettu EU:n osarahoittamassa Luomu. Se on hyvä merkki -hankkeessa vuosina 2020-2022.